Wat is een merk?

Een merk is een handels-, product- of dienstnaam, een logo, teken of symbool, een kleur of vorm.

Een merk is een handels-, product- of dienstnaam, een logo, teken of symbool, een kleur of vorm. Het maakt uw bedrijf, product of dienst anders dan andere. Merkenrecht is het exclusieve recht op een merk; het ontstaat door het merk te registreren. In merkenrecht staat het onderscheidend vermogen centraal. Hoe groter het onderscheid, hoe sterker het merk, hoe beter de bescherming.

De bescherming van uw intellectuele eigendommen wordt steeds belangrijker. Uw merk creëert onderscheid. Het zorgt voor herkenning. Uw merk spreekt uw doelgroep aan en schept vertrouwen in uw bedrijf. Daarmee beïnvloedt uw merk de waarde van uw onderneming. Met merkbescherming kiest u voor veiligheid en zekerheid. U sluit risico’s, zoals omzetverlies, imagoschade en verwarring uit. Zo voorkomt een beperkte investering mogelijk grote, toekomstige kostenposten.

Bescherming = registratie + bewaking

Door uw merk te registreren claimt u het alleenrecht op het gebruik van dat merk in een bepaald gebied en een bepaalde product- of dienstklasse. Als merkhouder bent u de enige die het merk mag voeren en gebruiken. Hoewel niet verplicht, doet u er verstandig aan uw merk ook te laten bewaken. Zo kunt u snel en tijdig optreden tegen inbreuk op uw merk. Uw merk blijft sterk en waardevol.

Stel uw merk in 4 stappen veilig

In vier stappen regelen wij optimale bescherming van uw merk. U hoeft zelf niets uit te zoeken, te begrijpen of te verklaren. Dat doen wij voor u.

1. Merkonderzoek Uw merk is alleen te registeren bij het ontbreken van een (soort)gelijke registratie.

2. Merkregistratie Alleen een geregistreerde merknaam beschermt u tegen merkinbreuk.

3. Merkbewaking Dagelijks signaleren en beoordelen wij mogelijk conflicterende merkaanvragen.

4. Handhaving merkenrecht Bij merkinbreuk treden wij juridisch op tegen mogelijke inbreukplegers.

Heeft u vragen over merkbescherming?

Wilt u uw merk laten onderzoekenregistreren of bewaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag uw mogelijkheden, via info@merkecht.nl of bel direct naar 076 - 514 84 03.

FAQ.

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen over het registreren, beschermen en bewaken van merken en modellen.