Een naamsonderzoek is noodzakelijk, omdat wanneer een ander deze naam al heeft geregistreerd voor een merk in dezelfde klasse(n) en in dezelfde regio’s, jouw merkaanvraag voor deze naam wordt afgewezen. Wanneer je aanvraag wordt afgewezen, krijg je de kosten voor de aanvraag (de depotkosten) niet terug. Het kan je dus geld schelen wanneer je van tevoren een gedegen onderzoek laat doen.

Daarnaast kun je al die tijd een risico lopen dat jouw naam of logo te veel lijkt op een al bestaand merk. Je loopt dan het risico dat men jou vervolgens aanspreekt omdat jij inbreuk maakt op hun merk. Zonde van de tijd, geld en moeite die je tegen die tijd al hebt geïnvesteerd in het merk voor jouw onderneming.

Met zelf Googlen kom je er helaas niet. De domeinnaam bezitten of een registratie van je handelsnaam bij de KvK biedt ook geen garantie. Met ons gratis naamsonderzoek loop je dit risico niet. Wij kijken voor je of je naam nog beschikbaar is, waardoor jij met een gerust hart de merkaanvraagprocedure in kan gaan.