Wat is de kracht van het merkenrecht?

Onder merkenrecht wordt het hebben van een exclusief recht op het gebruik van een merk verstaan. In de praktijk komt dit neer op het wettelijk mogen gebruiken van een teken om je producten of diensten te onderscheiden.

Onder merkenrecht wordt het hebben van een exclusief recht op het gebruik van een merk verstaan. In de praktijk komt dit neer op het wettelijk mogen gebruiken van een teken om je producten of diensten te onderscheiden. Hierbij is het begrip merk op zich relatief breed te interpreteren en kan deze onder andere een teken, naam, logo, slagzin of zelfs een kleur zijn. Het is dan ook belangrijk als bedrijf zijnde dat uw zaken omtrent uw merk goed op orde zijn. Merkenbureau Merk-Echt is u hier graag bij van dienst met een breed scala aan maatwerk diensten voor uw merk.

Specialist in merken & (internationaal) merkenrecht

Als u van plan bent om een merk vast te laten leggen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet het merk zich natuurlijk allereerst onderscheiden van reeds bestaande merken. Maar ook geografische factoren spelen een rol. Wordt het merk alleen in de Benelux gebruikt of is een internationale merkregistratie gewenst? Merkenbureau Merk-Echt denkt hierin met u mee en kan u begeleiden in het volledige proces van het merkonderzoek tot de uiteindelijke merkregistratie en merkbescherming. Zo zorgen onze merkenexperts dat alles omtrent uw merk goed is geregeld en u achteraf niet onverwacht voor onaangename verrassingen komt te staan. Een prettige gedachte.

Vraag het onze merkenexperts

Wilt u graag meer weten over onze diensten voor uw merken of een afspraak maken met een van onze merkenexperts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zij zijn u graag van dienst.

FAQ.

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen over het registreren, beschermen en bewaken van merken en modellen.