Hoofdstuk 12. Waarom Merk-Echt?

Na alles wat we hierboven hebben uitgelegd vraag je je natuurlijk af waarom je voor ons moet kiezen en niet een ander merkenbureau. Wij zullen je hieronder uitleggen waar wij in uitblinken en waarom je bij ons moet zijn voor de aanvraag van een sterk merk.

 • Weten voor wie merk-echt is?

  Wij zijn er om iedereen bij te staan bij alles wat met name met merken te maken heeft. Wanneer je voor ons kiest, geven wij eerlijk advies over jouw beoogde merk. Wanneer wij denken dat een merkaanvraag niet lukt, zullen wij dit ook eerlijk tegen je zeggen. Wij zijn zeker van onze zaak, dus bij ons krijg je ook 100% garantie dat wanneer wij denken dat jouw merk geregistreerd kan worden, jij geen onnodig risico loopt.

 • Weten waarin jullie verschillen met een merkeninstantie?

  De merkeninstantie behandelt de merkaanvraag en is uiteindelijk degene die bepaalt of het merk geregistreerd kan worden. Zij mogen uiteraard geen advies geven. Zij beheren het nationale of regionale register en beslissen bij geschillen (opposities) tussen merkhouders.

  Wij begeleiden jouw merkaanvraag. Wij voeren vooraf een onderzoek uit om te kijken of jouw merk kans van slagen heeft. Zo niet, hoor je dat eerlijk van ons of geven wij je advies hoe je je merk wel zou kunnen indienen. Wanneer je onze adviezen opvolgt geven wij jou 100% garantie voor de registratie, zodat jij geen onnodig risico loopt. Wij zorgen dat je een zo goed mogelijk op de toekomst afgestemde en zo ruim mogelijke juridische omschrijving van de producten en diensten krijgt. Dit is het belangrijkste onderdeel van een registratie en maakt het verschil als je je merkrechten gaat handhaven.

  Als er vragen, commentaar of bezwaren op je merkaanvraag komen geven wij je daar kosteloos advies over. Als er aanpassingen in de registratie gemaakt moeten worden, wat goed kan (we proberen immers zo’n ruim mogelijke juridische omschrijving van producten en diensten geregistreerd te krijgen), doen wij dat ook voor je.

 • Weten wat de risico’s zijn als ik zelf mijn merk aanvraag?

  Wanneer jij zelf een merkaanvraag doet moet je zelf een onderzoek uitvoeren of er een ander merk is dat teveel op het jouwe lijkt. Doe je dit niet (goed), loop je niet alleen het risico dat je registratie niet doorgaat, maar je misschien wel een schadeclaim of dwangbevel krijgt dat je direct moet stoppen met het gebruik van het merk. Daarnaast kan het zijn dat je een merk bedacht hebt waarvan jij denkt dat het niet beschrijvend is, maar de merkeninstantie vindt van wel.

  Wanneer jij zelf je merk aanvraagt en de merkeninstantie het niet goedkeurt, of je verliest een oppositie van een ouder merk, ben je je geld voor de aanvraag kwijt. Dit gebeurt bij ruim 25% van de aanvragen. Dit kan, afhankelijk van het gebied en de klassen, behoorlijk oplopen. Bij het opstellen van een juridische omschrijving van producten en/of diensten komt ook een hoop kijken, wanneer je dit niet goed aanpakt is je merk ook niet goed beschermd. Alle reden om dit door een ervaren merkenspecialist te laten doen.

 • Weten wat een merkenbureau doet?

  Een merkenbureau helpt je met jouw aanvraag. Zij dienen deze in bij de merkeninstantie. Merk-Echt biedt hiernaast ook een merkbewakingsservice aan. Hierbij houden we continu in de gaten of er andere aanvragen zijn die jouw merk kunnen schaden. We zijn er vooral om jou als ondernemer te ontzorgen, jouw rechten goed vast te leggen, te bewaken en te handhaven. Wij zijn er voor alle zaken rondom merken en andere vormen van intellectueel eigendom. We helpen je graag met vragen of juridische problemen.

 • Weten waarom ik mijn merk door merk-echt moet laten registreren?

  Waar wij ons in onderscheiden van andere bureaus, is dat wij echt eerlijk tegen je zijn of jouw aanvraag kans van slagen heeft (en door volledig te zijn in wat iets gaat kosten). Wij zijn zo overtuigd van ons kunnen, dat jij door onze 100% registratie garantie geen onnodig risico loopt. Daarnaast kunnen wij je helpen met de bewaking van je merk, wat wij het eerste jaar gratis doen. Waar je bij andere bureaus voor iedere stap meer geld moet betalen, is dat bij ons juist niet het geval. Wat wij van tevoren op onze offerte zetten, is wat jij kwijt bent voor een kwalitatief uitstekende merkaanvraag en uiteindelijk je volledige registratie.

  Wij hebben geen advocaten in dienst en zijn dus ook niet gefocused op langlopende conflicten met veel uurtje factuurtje werk. Wij proberen zo snel en zo zakelijk mogelijk een conflict op te lossen voor onze klanten, dat zijn immers ondernemers. Wij zijn één van de top 3 bureaus van Nederland en doen meer dan 1000 registraties per jaar. Wij groeien als bureau hard dankzij een alsmaar groeiend en uiterst tevreden klantenbestand. Wij zijn trots op onze klanten en hun merken. Wij beschouwen deze merken ook een beetje als onze eigen merken en daarom werken wij als team ook perfect samen om het beste te doen voor het merk op de lange termijn.

  Pas op! Veel merkenbureaus geven je een lage (vanaf) prijs, die later wordt aangevuld met allerlei extra kosten. Ook dienen ze vaak gewoon in wat jij gevraagd hebt terwijl ze weten dat daar later allerlei extra werk door ontstaat dat ze dan op basis van uurtje factuurtje in rekening kunnen brengen. Bij Merk-Echt werken wij niet zo: wat op de offerte staat is wat je betaalt, niet meer en niet minder.

 • Weten of jullie ook helpen bij het bedenken van een goede (andere) merknaam?

  Nee, wij helpen niet bij het bedenken van merknamen. Wij zijn goed in wat wij doen en weten ook wat wij minder goed kunnen doen dan anderen. Door de jaren heen hebben wij een groot netwerk opgebouwd. We kunnen je hierdoor doorverwijzen naar reclamebureaus die kwalitatief goede merknamen en logo’s ontwerpen voor een eerlijke prijs.

Stel je vraag

Staat je vraag er niet bij en wil je ons advies?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Merk-Echt respecteert je privacy en we nemen contact met je op voor aanvullende vragen of voor jou relevante informatie, producten, diensten en aanbiedingen. Je kunt je altijd afmelden.