De kracht van échte experts

Wint de specialist of de generalist? Uiteraard is dat contextafhankelijk, maar wat betreft het juridische vak is een ding duidelijk: “Doe alleen waar je écht goed in bent”, adviseert Jorrit Kilian – oprichter en partner van Forward Advocaten.

Doen waar je goed in bent
Op basis van deze filosofie is het team achter Forward Advocaten de afgelopen 4 jaar flink gegroeid.

De twee oprichters, beiden ondernemingsrechtadvocaten, merkten kort na de oprichting dat de vragen van klanten steeds diverser werden. “Gaandeweg kregen we steeds vaker de vraag ‘of we ook XYZ konden’. In het begin moesten we dan doorverwijzen. Op het moment dat je vaker dezelfde vragen hoort, ga je je als ondernemer bedenken: ‘kunnen we dit zelf niet gaan doen?’”, verklaart Jorrit.

“Zo zijn we eigenlijk organisch gegroeid en naar andere rechtsgebieden uitgebreid, tot het team van bijna 20 specialisten nu. Iedere advocaat heeft bij ons zijn eigen specialisme. Hierdoor zijn we in staat de uiteenlopende vragen van onze klanten uitstekend te beantwoorden”, licht Jorrit toe.

“Bij de start van Forward Advocaten beseften we het belang van het beschermen van onze naam en logo.”

We zochten merkspecialisten
“We beseften bij de oprichting het belang van het correct beschermen van onze naam en logo. Daarom hebben we kort na de start contact opgenomen met Merk-Echt. Na een erg fijn kennismakingsgesprek met hun specialisten is alles gaan rollen”, herinnert Jorrit zich.

“Merk-Echt heeft gespecialiseerde juristen, dus daar ga ik me niet aan wagen.”

Hij gaat verder en vertelt: “Ik weet nu wat ze kunnen en dat het beheer van onze merkregistraties in goede handen is. Daar heb ik geen enkele twijfel over. Als het gaat om de registratie en bescherming van merknamen, dan moet je bij Merk-Echt in Breda zijn. Zij hebben de kennis. Onlangs dreigde een Duitse partij een soortgelijk merk te registreren. We hebben toen keurig bericht van ze gekregen, inclusief opties om snel op te treden.”

“Als er iets speelt rondom ons eigen merk, dan zijn ze écht snel en proactief.”

Samenwerking tussen specialisten
“Het is interessant om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkeling van onze kantoren. Als het gaat om lastige vraagstukken m.b.t. intellectueel eigendomsrecht (IE) fungeert Merk-Echt ook als sparringpartner.” Jorrit Kilian vertelt, “Ze zien als specialisten in hun vakgebied immers vaker essentiële informatie voorbij komen. Dit merk je goed als wij lastige kwesties hebben. Ze weten dan binnen no-time kritische details boven water te halen, om onze zaak weer sterker te maken.”

Of je nu directeur bent, bedrijfsjurist, of verantwoordelijke voor marketing, vroeg of laat loop je tegen Intellectuele Eigendomskwesties aan. Laat je dit dan over aan een vakspecialist? Of ga je het ‘even’ zelf uitzoeken? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Merk-Echt voor helder advies.

“Bij Merk-Echt zijn we zeker van onze zaak.”