Merk handhaven.

Conflictoplossing door onze juristen.

Het registeren van je merk is een belangrijke stap. Het merk is dan van jou. Van een merkregistratie gaat bovendien preventieve werking uit. Zeker wanneer je het ® teken gebruikt. Derden weten dan dat het merk is vastgelegd en het niet toegestaan is daarbij aan te haken. 

Toch kan het gebeuren dat een ander een merk, logo of handelsnaam gebruikt waardoor er verwarring met jouw merk ontstaat. Dan is het zaak om je merk te handhaven en daartegen op te treden. De juristen van Merk-Echt kunnen je daarin bijstaan. We gaan daarbij praktisch te werk en houden jouw belang uiteraard in het oog. We adviseren en begeleiden je bij elke stap. Denk daarbij onder andere aan: 

  • sommatiebrief, waarbij het doel is dat partijen er samen uitkomen (bijvoorbeeld d.m.v. wijziging van het teken, afbakening van het gebruik ervan etc.);
  • onthoudingsverklaring, waarbij de wederpartij bevestigt het teken niet te zullen gebruiken en zich (eventueel) verbindt aan een boetebeding;
  • oppositieprocedure (indien van toepassing), waarbij de overheidsinstantie een besluit neemt over de inschrijving van het merk waartegen oppositie is ingesteld. Wil je zeker weten dat je de oppositietermijn niet mist? Maak dan gebruik van merkbewaking;
  • rechtszaak, waarbij een in het intellectueel eigendom gespecialiseerde advocaat je vertegenwoordigt en de rechtbank uitspraak doet. 

Misbruik merknaam voorkomen

Ervaring leert dat we minimaal 95% van de conflicten zonder tussenkomst van een rechtbank kunnen oplossen. 

We kunnen je ook van dienst zijn als het gaat om conflicten over modellen, handelsnamen, domeinnamen, auteursrechten en het gebruik van je merk in Google-advertenties. 

Mocht je je merk willen verkopen of een licentie voor het gebruik daarvan willen verstrekken aan een andere partij dan staan we je eveneens graag met raad en daad bij.

Persoonlijk merkadvies?

Neem contact op met een van onze merken adviseurs. We helpen je graag.


info@merkecht.nl of 076 514 84 03

Juridisch merkadvies nodig