Waarom jouw idee vastleggen?

Met een i-DEPOT kun je snel en eenvoudig jouw idee vastleggen. Het i-DEPOT kan dienen als bewijsmiddel in een conflict, waarmee kan worden bewezen dat jij een specifiek idee of concept, zoals een format van een tv-programma, al eerder had dan de tegenpartij. Maar let op: het i-DEPOT biedt een bepaalde zekerheid, maar creëert geen zelfstandig intellectueel eigendomsrecht. Het is dan ook geen vervangend recht voor een bestaand intellectueel eigendomsrecht, zoals een auteursrecht, merkrecht of modelrecht.

Voor een optimale bescherming kunnen onze juristen een NDA (Non Disclosure Agreement) voor je opstellen. Het stelt je in staat jouw idee op een veiligere manier te delen met andere partijen en verkleint de kans dat zij daar mee aan de haal kunnen gaan.

Wat kost het om een idee vast te leggen in een i-DEPOT?

Merk-Echt kan het i-DEPOT voor je vastleggen. Je ontvangt dan een officieel depotnummer zodat iedereen kan zien dat jouw idee of concept is gedeponeerd. De kosten hiervoor zijn éénmalig € 250,- excl. btw, incl. ambtelijke taksen. Het i-DEPOT is vervolgens 5 jaar geldig en kan, indien je geen beroep doet op het i-DEPOT, steeds verlengd worden voor periodes van vijf jaar. De kosten voor de verlenging bedragen € 175,- excl. btw, incl. ambtelijke taksen. 

Als wij de gemachtigde zijn van jouw merk, model, domeinnaam of i-DEPOT, geven we het je altijd tijdig aan als de rechten verlengd moeten/kunnen worden. Lees meer over onze dienst merk verlengen. Meer informatie over bescherming van jouw concept of idee met het i-DEPOT? Neem vrijblijvend contact op via 076 514 84 03 of info@merkecht.nl.

Stel jouw vraag over ideeën vastleggen

Wij geven je advies over hoe je jouw idee kan vastleggen en een i-DEPOT het beste beschermt.

Niet twijfelen, maar gewoon met Merkecht in zee

In het afgelopen jaar heb ik intensief contact met Merk echt en ga ze bijna missen. Ik zal geen seconde twijfelen om weer van hun…

lees meer

In het afgelopen jaar heb ik intensief contact met Merk echt en ga ze bijna missen. Ik zal geen seconde twijfelen om weer van hun dienst gebruik te maken. De prettige ervaring, de kennis, de oprechtheid, de snelheid en de gezelligheid. Merkecht, is het bureau wat ECHT voor u klaar staan. In het speciaal wil ik Robin bedanken voor alles.