Bedrijfsnaam vastleggen als merk.

Essentiële voordelen van het beschermen van je bedrijfsnaam

Merk-Echt biedt de mogelijkheid om je handelsnaam als merk vast te leggen. Deze merkregistratie biedt interessante voordelen en zorgt dat je bedrijfsnaam juridisch extra goed beschermd is. Daarnaast wordt de handelsnaam via het merkenrecht ook geografisch gezien beter beschermd. Zo heb je de keuze of de bedrijfsnaam beschermd moet worden in de Benelux, Europese Unie of zelfs internationaal en zo heb je ook buiten Nederland rechten op je handelsnaam.

Alleenrecht op jouw bedrijfsnaam?

Een handelsnaam of bedrijfsnaam is de naam waaronder een onderneming op de markt actief is en die waarschijnlijk ook ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Een handelsnaam staat synoniem voor jouw bedrijf en de aanverwante producten en/of diensten. Om je bedrijf te laten groeien is het belangrijk om de naam te beschermen, zodat deze alleen voor jouw bedrijf gebruikt mag worden.

De 3 stappen tot een merk

Bij Merk-Echt kun je terecht als je je bedrijfsnaam wilt vastleggen of wilt laten onderzoeken of je huidige handelsnaam nog uniek is. Zo kunnen je (potentiële) klanten jouw bedrijf herkennen en ontstaat er een ‘beschermingswaardige’ bekendheid.

  1. ‍Je niet beschermde waardevolle handelsnaam
  2. ‍Vraag een gratis onderzoek aan naar je merknaam, plus risico analyse en offerte
  3. Volledig op maat gemaakte merkaanvraag met specifieke juridische omschrijving van jouw producten en/of diensten.

Wil je weten of jouw bedrijfsnaam nog te beschermen is?

Wil je meer informatie of graag je bedrijfsnaam als merk vastleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Merk-Echt, wij helpen je graag.