Ter introductie: ik ben Mereyem Bechrouri. Twee weken geleden ben ik begonnen bij Merk-Echt als Office Medewerker in het mooie centrum van Breda. Na te hebben gewerkt bij een detacheringsbureau als commercieel administratief medewerker en recruiter was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen. Ik was op zoek naar een veelzijdige functie en toen ik de vacature zag bij Merk-Echt was ik meteen verkocht. De functie was nog nieuw en moest nog vorm worden gegeven. Door het enorme warme welkom voel ik me nu al thuis! 

Kennismakingsgesprek 

Toen ik de vacature online zag staan wilde ik meteen solliciteren. Het leek alsof de functie voor mij gemaakt was! Na mijn eerste gesprek met Priscilla Smits had ik al meteen een goed gevoel. Toen ik hoorde dat het wederzijds was, en me de vraag werd gesteld of ik op tweede gesprek wilde komen was dat natuurlijk erg positief! Tijdens mijn tweede gesprek heb ik Daphine en Jelle ontmoet. Het was een heel open gesprek en ik merkte dat ik me echt op mijn gemak voelde. Als je ergens binnen stapt voor de eerste keer, voel je eigenlijk al gelijk of het goed zit. Ik dacht gelijk ‘’ Hier wil ik echt komen werken‘’ Het wederzijds vertrouwen is alleen maar toegenomen en dat straalt af op de rest van de organisatie.

Door privéomstandigheden zat ik enorm in twijfel. Waardoor ik toch goed na moest denken of ik de baan wel aan kon nemen. Toch bleef Merk-Echt in mijn hoofd zitten. Ik wilde hier zo graag werken dat ik het toch overwoog. Nadat Priscilla contact met mij opnam om te zeggen dat de vacature nog steeds open stond omdat er geen geschikte match was gevonden, was ik enorm blij. Omdat ze bij Merk-Echt erg betrokken zijn met hun personeel, zijn we er toch aan uit gekomen. Waarvoor ik ze ook erg dankbaar ben. Zo kon ik toch met de functie starten die ik zo graag wilde.

Eerste weken

Mijn eerste weken zitten er alweer op. Ik kan zeggen dat ik me nu al thuis voel, wat natuurlijk ontzettend fijn is. Iedereen is erg betrokken en behulpzaam. Ik heb veel geleerd over het Intellectueel Eigendom van Willem. Ondanks dat mijn collega’s al veel hebben verteld over hun werkzaamheden en Merk-Echt, was het toch fijn om zo’n uitgebreide uitleg te krijgen van een ervaren jurist als Willem. Zo ben ik meer te weten gekomen over wat de bekendste IE-rechten zijn, zoals modellenrecht, auteursrecht en octrooirecht. In de loop van de week heb ik steeds meer collega’s geholpen met hun werkzaamheden, en neem ik taken over. Ondanks dat er hard gewerkt wordt, is er ook wel eens tijd voor een borreltje en gezelligheid. Iedereen is natuurlijk anders ingesteld qua denkwijze, en dat maakt het natuurlijk nog leuker om jouw collega’s te leren kennen. Met tegenzin naar werk, dat ken ik niet meer. Ik kan zeggen dat ik positief, en met volle vertrouwen de toekomst in ga. 

Interesse?

Mocht mijn verhaal je interesses hebben aangewakkerd, neem dan eens een kijkje op onze ‘Werken bij’ pagina. Hier staan regelmatig nieuwe vacatures. Staat hier niet iets tussen wat je aanspreekt? Stuur dan een open sollicitatie en wellicht hebben wij een leuke functie voor jou beschikbaar.

Gerelateerde blogs