Let op! Deze blog is verouderd, ga voor updates over de subsidie naar onze subsidiepagina.

Heb jij een kleine of middelgrote onderneming en ben je van plan jouw merk te laten registreren? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidieregeling waarmee je een groot deel van de kosten voor jouw nieuwe merkaanvraag terug kunt krijgen. Een besparing die dit jaar kan oplopen tot wel € 1.000. Ook mooi meegenomen: Merk-Echt verzorgt de subsidieaanvraag kosteloos voor je.

De subsidie geldt alleen voor nieuwe merkaanvragen! Reeds aangevraagde of ingeschreven merkregistraties komen hiervoor niet in aanmerking.

Maximale vergoeding van € 1.000

Dankzij de subsidieregeling kunnen we een aanzienlijk deel van de kosten voor jouw merkaanvraag voor je terugvorderen. Het gaat hier om maar liefst 50 – 75%  van de overheidstaksen. Deze vergoeding kan oplopen tot een maximum van € 1.000. Een flinke kostenbesparing dus, die het voor kleine of middelgrote bedrijven aantrekkelijker maakt om hun intellectuele eigendomsrechten vast te laten leggen.

Vraag de subsidieregeling aan
Merk registreren? Krijg met de IE-voucher een deel van de kosten terug!

Hier moet je aan voldoen

Kun je onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de subsidie:

 • Ben je gevestigd in de Europese Unie?
 • Heb je minder dan 250 werknemers?
 • Heb je een jaaromzet onder de €50 miljoen?
 • Heb je nog niet eerder een subsidie ontvangen m.b.t. merk- en/of modelbescherming?

4 keer ‘vink? Dan dienen we de subsidieaanvraag voor je in.

Hoewel we de subsidie slechts 1 keer voor je aan mogen vragen, mag deze aanvraag wél meerdere Benelux of Europese merken bevatten. We kunnen dus voor meerdere merkaanvragen tegelijk een gedeeltelijke vergoeding aanvragen.

Handelsnaamrecht versus merkrecht: ken jij het verschil?

Op is op!

In 2023 kunnen we de subsidie voor je aanvragen tussen 23 januari 2023 en 8 december 2023. Hierbij geldt wel: “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Des te belangrijker om jouw aanvraag op tijd geregeld te hebben!

 

Wij vragen de subsidie kosteloos voor je aan 

Bij Merk-Echt begrijpen we maar al te goed dat jij het aanvragen van de subsidie er als ondernemer niet zomaar ‘even bij’ doet. Onze juridische professionals ontzorgen je graag en nemen de aanvraag kosteloos voor je uit handen.  

Voor het aanvragen van jouw subsidie hebben we alleen een paar gegevens van je nodig: 

 1. Een bankafschrift met de gegevens:
  – Ondernemingsnaam als rekeninghouder
  – IBAN nummer met landcode
  – BIC/SWIFT code 
 2. Een BTW-nummer
 3. Een ondertekend machtigingsformulier, waarmee je ons machtigt om de subsidieaanvraag te verzorgen

Zodra we jouw gegevens hebben ontvangen gaan we voor je aan de slag. Het kan 2 tot 3 weken duren tot de subsidie wordt toegekend. Pas na de toekenning kunnen we de aanvraag voor jouw model- of merkregistratie(s) indienen. 

Wordt de subsidie toegekend? Dan wordt dit bedrag rechtstreeks op jouw (de eigenaar) bankrekening gestort.

Meer weten?

Heb je vragen over jouw Intellectueel Eigendom en/of het aanvragen van de subsidie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.