Ter introductie: ik ben Iris van Strien en drie weken geleden ben ik als paralegal begonnen bij Merk-Echt. Begin dit jaar heb ik mijn bachelor HBO-Rechten afgerond aan de Juridische Hogeschool te Tilburg. Mede door het afronden van mijn studie was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen het juridische werkveld. 

Sollicitatie 

Gedurende mijn studie had ik nooit verwacht een functie gerelateerd aan het intellectueel eigendomsrecht te vervullen. Tijdens mijn studieperiode lag mijn focus namelijk op totaal andere rechtsgebieden. Vond ik het IE-Recht dan niet interessant genoeg? Nee, dat was zeker niet de reden. Het intellectueel eigendomsrecht is zo’n specifiek rechtsgebied, dat het gedurende mijn studie gewoonweg niet genoeg naar voren is gekomen om hier enthousiasme voor te ontwikkelen. Toch trok het meteen mijn aandacht toen ik de vacature tegenkwam. Ik zag er eigenlijk wel uitdaging in om een totaal ander rechtsgebied te leren kennen en mezelf dit eigen te gaan maken. 

Na het kennismakingsgesprek met Priscilla Smits was ik meteen verkocht en was ik blij dat ik deze stap heb genomen. Na dit gesprek liep ik de deur uit met het gevoel: hier wil ik werken! Dat gevoel is niet meer weggegaan en gelukkig was dat wederzijds. Inmiddels zijn we alweer drie weken onderweg!

Eerste weken

Voor mijn eerste werkdag had ik al kennis gemaakt met een aantal van mijn nieuwe collega’s. Dit zorgde natuurlijk voor wat minder spanning op de eerste werkdag. Na de eerste dagen met iedereen kennis te hebben gemaakt en mijn weg te hebben gevonden was het tijd om werkinhoudelijk aan de slag te gaan. Een nieuwe functie en nieuwe werkzaamheden zijn natuurlijk altijd spannend. Wat mij meteen gerust stelde was de sfeer onderling bij Merk-Echt. Iedereen staat open voor vragen en is super behulpzaam. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s. Daarnaast gaat het stapje voor stapje, je wordt steeds verder meegenomen in de werkzaamheden en kennis van het IE-Recht. Het begint bij het leren kennen van verschillende systemen, met dit als startpunt wordt het steeds meer inhoudelijk. Je krijgt echt de ruimte om te groeien en te leren in je eigen tempo. 

Hoewel ik het erg spannend vond mijn oude baan op te geven en een sprong in het diepe te maken, heb ik mijn plekje bij Merk-Echt gevonden. Ik kijk er enorm naar uit om samen met dit team de merken van onze klanten te beschermen.

Interesse?

Mocht mijn verhaal je interesses hebben aangewakkerd en ben je benieuwd naar dit kantoor? Neem dan eens een kijkje op onze ‘Werken bij’ pagina! Hier staan regelmatig nieuwe vacatures. Staat hier niet iets tussen wat je aanspreekt? Stuur dan een open sollicitatie en wellicht hebben wij een leuke functie voor jou beschikbaar.

Neem contact op
merkenbureau Merk-Echt Breda team foto