Mijn naam is Romy en sinds een paar weken mag ik mezelf ook een Merk-Echter noemen. Aangezien ik een passie heb voor Intellectueel Eigendom, was ik blij te mogen starten bij zo’n persoonlijk en warm bedrijf. Ik ben nu drie weken op weg en neem jullie graag mee in mijn eerste indrukken.

Eerste werkdagen

Mijn eerste werkdag werd ik opgevangen door Claudia. Dit voelde een beetje als een grote zus die alles uitlegde en me overal in meenam. De eerste week bestond uit inloggen op allerlei accounts, programma’s verkennen, oefenopdrachten maken, presentaties bijwonen, en het belangrijkst; mijn nieuwe collega’s leren kennen. De weken daarna kreeg ik stap voor stap extra taken en werkzaamheden, aan de hand van een goed opgesteld inwerkplan. 

Merk-Echt werkwijze

Al snel merkte ik dat de werkwijze binnen Merk-Echt heel prettig is. Er wordt in teams gewerkt waarin iedereen op elkaar let en de werkdruk goed in de gaten wordt gehouden. Maar ook buiten de teams kent iedereen elkaar goed en weet wie zich waar mee bezighoudt. Voor het werk heb je wisselend contact met al je collega’s. De lijntjes zijn kort en ieder team draagt zijn steentje bij aan de weg die een merk doorloopt. Hierbij hebben de juristen, adviseurs en paralegals elkaar allemaal nodig, wat het samenwerkings- en teamgevoel versterkt. 

Verder worden werknemers gestimuleerd out of the box te denken, wat ik zelf ook belangrijk vind. Hoe kan ik wat ik nu doe, de volgende keer sneller of makkelijker? En hierbij is fouten maken niet erg, want daar leren we van.

Ontwikkeling van de werknemer

Bovendien vind ik het mooi om te zien dat belangrijk wordt gevonden dat iedereen zichzelf kan zijn en écht wordt geaccepteerd zoals hij/zij is. Er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de werknemer en er wordt veel aandacht besteed aan trainingen, masterclasses, prettige werktijden, uitjes en borrels. De werknemers worden op de eerste plaats gezet en dat merk je goed terug in de sfeer op de werkvloer. 

Vanaf het begin had ik een goed gevoel bij Merk-Echt en in mijn eerste weken is dit gevoel bevestigd. Los van de fijne collega’s en werksfeer merk ik dat het werk me energie geeft. Want ik draag bij aan iets wat ik leuk vind én waar ik ook echt achter sta. Het beschermen van creativiteit!

Gerelateerde blogs

medewerkers van Merk-Echt praten over merk handhaven

De eerste drie weken bij Merk-Echt van paralegal Sophie

Lees meer
Medewerker Merk-Echt belt over boip merk registreren

De eerste werkweek van Kyara

Lees meer
Iris eerste weken als paralegal bij Merk-Echt

Iris haar eerste weken als paralegal bij Merk-Echt

Lees meer