Ooit gehoord van BIMI? Misschien denk je aan die groene, knapperige groente die je weleens op je bord hebt gehad. Maar in de digitale wereld heeft Bimi een heel andere betekenis gekregen. Tegenwoordig praten we over BIMI, een afkorting die staat voor Brand Indicators for Message Identification. Ontdek hoe bimi veranderde in BIMI en wat de impact is op online merkidentiteit.
De oorsprong van Bimi
Bimi, oorspronkelijk bekend als een kruising tussen broccoli en Chinese stengelkool Kailan, maakte furore in de culinaire wereld met zijn unieke smaak en textuur. Deze groente, soms aangeduid als broccolini, bood een frisse variatie op traditionele groenten.
Naamsverandering Bimi
Sinds oktober 2017 gaat Bimi voortaan door het leven als ‘aspergebroccoli’. De naam BIMI is namelijk een geregistreerd merk. Voor het gebruik van de naam BIMI is toestemming nodig van de merkhouder. De naam BIMI mag door de Albert Heijn alleen gebruikt worden als zij daarvoor een licentie hebben. Je ziet in de schappen nu dan ook een R-teken bij de naam BIMI staan. Albert Heijn had er ook voor kunnen kiezen de naam als ‘aspergebroccoli’ aan te duiden. Wat de smaak van de groente beschrijft.
Van bord naar inbox
De transformatie van BIMI in de digitale context begon met de toenemende behoefte aan e-mailverificatie en beveiliging. In deze wereld heeft BIMI, oftewel Brand Indicators for Message Identification, zich ontwikkeld als een standaard die helpt bij het authenticeren van merken en het beschermen tegen fraude. BIMI stelt organisaties in staat om hun logo naast hun e-mailberichten te tonen.
Waarom heb je een Verified Mark Certificate nodig voor BIMI?
Verified Mark Certificate (VMC) is een certificaat dat nodig is voor bedrijven om hun logo te kunnen gebruiken met BIMI. Het bewijst dat het logo echt is en behoort tot het bedrijf dat de e-mails verstuurt. BIMI is het systeem voor het tonen van logo’s in e-mails, en VMC is het certificaat dat bevestigt dat deze logo’s echt zijn.
Het tonen van het logo leidt tot een aanzienlijk voordeel in betrouwbaarheid en voorkomt dat essentiële e-mails als spam worden aangemerkt, genegeerd of verwijderd door ontvangers.
Hoe regel ik een VMC?
Voor het aanvragen van een VMC (Verified Mark Certificate) is een bij een officiële instantie geregistreerd merk noodzakelijk, erkend door VMC-verstrekkers, zoals het Europees merkenregister (EUIPO), het Amerikaanse merkenregister (USPTO), of het Britse merkenregister (UKIPO). Het Benelux merkenbureau (BOIP) ondersteunt het uitgeven van een VMC helaas nog niet.
De eerste stap is het registreren van je merk. Wij adviseren om te starten met een naamsonderzoek, om zo te controleren of het merk al bestaat. Bij Merk-Echt is het eerste naamsonderzoek gratis. Wij beoordelen daarmee of je de merknaam kan registreren.
Indien je merknaam beschikbaar is, kunnen we de registratie ervan in het merkenregister voor je verzorgen. Na de definitieve registratie van je merk, kun je bij een certificeringsautoriteit, zoals DigiCert of Entrust, een VMC indienen. Na goedkeuring van je VMC-aanvraag ontvang je een certificaat, dat je kan integreren in je e-mailconfiguratie.
De impact van BIMI op e-mailmarketing
In de wereld van e-mailmarketing biedt BIMI organisaties een unieke kans om hun merk zichtbaar te maken. Met de groeiende strijd om aandacht in overvolle inboxen kan BIMI een cruciale rol spelen in het verbeteren van open- en klikratio’s. Daarnaast straalt het ook professionaliteit uit en geeft het nog meer zekerheid dat het bedrijf waarmee je communiceert ook daadwerkelijk het bedrijf is – en geen fraudeur.
Bimi’s reis van keuken naar computer
De evolutie van Bimi® naar BIMI is een fascinerend voorbeeld van hoe een term kan transformeren en nieuwe betekenis kan krijgen in een compleet andere context. Van een geliefde groente naar baanbrekende technologie in e-mailbeveiliging. Bimi® en BIMI kunnen dus prima naast elkaar bestaan aangezien het andere activiteiten betreft. De groente Bimi® kan juridisch niet optreden tegen de BIMI van de digitale wereld.
Wil je de eerste stap zetten voor BIMI?
Wij helpen je met het registreren van je merk.
"*" geeft vereiste velden aan