Bedrijfsnaam claimen

Bescherm je bedrijfsnaam door deze als merk te claimen.

Wij kunnen jouw bedrijfsnaam als merk voor jou claimen in de Benelux, de Europese Unie of daarbuiten. Daardoor is deze beter beschermd. Merkregistratie, een veilig idee.

Waarom je bedrijfsnaam als merk registreren?

Waarschijnlijk heb je je bedrijfsnaam ingeschreven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, en gebruik je de bedrijfsnaam ook in het handelsverkeer. Dat is een goed begin. Wanneer je de bedrijfsnaam gebruikt als handelsnaam heb je in principe bescherming op basis van de Handelsnaamwet. Echter, de Handelsnaamwet biedt een vrij beperkte beschermingsomvang, namelijk alleen in de regio waarin je actief bent onder die naam en mits je dit ook kunt aantonen.

De beste manier om je bedrijfsnaam te beschermen is door deze naam eveneens vast te leggen als merk. Wanneer de naam als merk is geregistreerd biedt dat bescherming voor de gehele regio waarin het is vastgelegd (bijvoorbeeld voor de gehele Benelux of de gehele Europese Unie). Het is dan ook toegestaan om het ® teken te gebruiken bij het merk. Dit geeft duidelijkheid, werkt preventief en bovendien is het dan mogelijk om het merk te handhaven tegenover andere partijen. Ook is de goodwill die het merk vertegenwoordigt dan beschermd.

Een goede bescherming van je bedrijfsnaam is één van de pijlers waarop jouw bedrijf kan groeien.

Voordat je het merk vastlegt is het verstandig eerst de merkenregisters te laten checken! Is de merknaam nog beschikbaar? Een identiek naamsonderzoek doen we gratis voor je.

Start jouw merkaanvraag vandaag!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We sturen je deze op maat gemaakte offerte binnen één dag, samen met de resultaten van een identiek naamsonderzoek in de merkenregisters.

In 4 stappen een merk.

Door een merk aan te vragen in het merkenregister van de overheid heb je, ná succesvolle registratie, wettelijke bescherming. Hoe dat werkt staat in de volgende 4 stappen uitgelegd.

1

Start met een gratis onderzoek.

Voorafgaand aan iedere merkregistratie wordt door onze juristen altijd gecheckt of je naam niet te beschrijvend is om als merk geaccepteerd te kunnen worden. Tevens wordt er altijd een identiek naamsonderzoek in de Benelux of EU merkenregisters gedaan, daarin wordt gekeken of het merk al is geregistreerd voor identieke of soortgelijke activiteiten. Het is ook mogelijk om een uitgebreid naamsonderzoek te verrichten.
Wil je weten of jouw merk geregistreerd kan worden? Vraag dan vandaag nog een naamsonderzoek aan. Dan ontvang je van ons de onderzoeksresultaten die door onze juristen zijn opgesteld en een vrijblijvende offerte.

2

Wie wordt de houder van het merk?

De volgende stap is het bepalen welke partij de eigenaar wordt van het toekomstige merk. Deze eigenaar wordt de merkhouder genoemd. Een merkhouder kan zowel een rechtspersoon (een onderneming, zoals een B.V., V.O.F. of een stichting) als een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld jijzelf) zijn. De rechten en plichten die verband houden met het merk rusten op de merkhouder. Wil je precies weten wat een merkhouder is? Hier lees je daar alles over.

3

Juridische omschrijving van producten en/of diensten.

Het volgende onderdeel van de merkaanvraag is de voor het merk op maat gemaakte juridische omschrijving van de producten en/of diensten waarvoor je het merk in de markt zet. Let op! Deze zorgvuldig gemaakte omschrijving is essentieel en bepaalt hoofdzakelijk de (toekomstige) beschermingsomvang van jouw merk. Wil je hier meer uitleg over? Bel dan vrijblijvend met één van onze merkenadviseurs op nummer +31765148403

4

Wij regelen de hele aanvraagprocedure voor je.

We nemen de gehele aanvraagprocedure van het merk voor je uit handen. Van N tot I. (Van naamsonderzoek tot inschrijvingsbewijs.) Wanneer jouw merk uiteindelijk succesvol is geregistreerd, kun je in principe het alleenrecht claimen op het gebruik van dat merk in een vastgesteld gebied en in de bepaalde categorie van producten en/of diensten.

&

Onze 100% registratiegarantie.

Als enige merkenbureau met ISO 9001:2015 certificering hebben wij volledig vertrouwen in de kwaliteit van onze dienstverlening en daarom bieden we je 100% registratiegarantie. 
Lees hier de voorwaarden.